Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
Header

Nyheder


Link Patienternes Kræftsygehus i Vejle er Danmarks bedste
For femte år i træk er Vejle Sygehus ’Danmarks bedste kræftsygehus’.
Link Straks-træning skal hjælpe ældre, der brækker lårbenet
Det kan koste livet at brække lårbenet, og det gør Sygehus Lillebælt og tre kommuner nu noget ved i fællesprojektet ”Træning for Livet”.
Link Fem gode råd sætter spot på pårørende
Pas på dig selv og vær patientens talerør, hvis der er behov for det. Fem gode råd skal skabe opmærksomhed omkring pårørendes ve og vel.
Link Et møde i lægehuset med stor betydning
I et nyt projekt mødes specialister fra Sygehus Lillebælt med praktiserende læger for sammen at lægge en plan for behandlingen af deres fælles patienter.
Link Ny, banebrydende opfindelse til transport af følsomme prøver
Sygehus Lillebælt kan nu transportere og analysere såkaldte blodgasprøver på fuldt ud automatiseret vis. Det vil få stor betydning for mange patienter.
Link Patienter får hjælp mod afhængighed af morfin-midler
På Smertecenter Middelfart forsøger man nu gennem et nyt projekt at hjælpe patienter, som har et overforbrug af morfin-midler.
Link Styrket indsats for det frivillige arbejde på Sygehus Lillebælt
Sygehus Lillebælt har ansat frivilligkoordinator som del af regionens frivillighedspolitik
Link Kolding Sygehus får et stort auditorium
Næste år får Kolding Sygehus sit helt eget, nybyggede auditorium med plads til 200 mennesker. Her vil sygehuset blandt andet afholde foredrag, ph.d.-forsvar og større møder.
Link Kolding Sygehus i spidsen for landsdækkende hoftebrudsprojekt
Afdelingen Ortopædkirurgi har fået 2,6 millioner kroner af Novo Nordisk Foundation til verdens første landsdækkende lodtrækningsforsøg om behandling af brækkede hofter.
Link Nyt tilbud forkorter behandlingstiden for blodpropramte
En ny dagklinik på Kolding Sygehus gør det muligt for patienter, der har fået en mindre blodprop i hjernen, at komme hjem samme dag, som blodproppen er opstået.
Link Tidligere medarbejder politianmeldt
Sygehus Lillebælt har politianmeldt en tidligere medarbejder for mistanke om svindel.
Link Der er også et sexliv efter en kræftdiagnose
Kræft giver ofte problemer med sexlivet, men det kan to nyuddannede sexologiske rådgivere på Sygehus Lillebælts kræftafdeling nu hjælpe med. Første skridt er at tale om det.
Link En glidende overgang sikrer mere tilfredse patienter
Overgangen er nu bedre og mere smidig, når patienter bliver flyttet fra akutafdelingen til et sengeafsnit på Kolding Sygehus. Det har ført mere tilfredse patienter med sig.
Link Ny, effektiv strålebehandling på meget kortere tid
Et større antal lungekræftpatienter på Sygehus Lillebælt kan fremover gennemgå et 11 gange hurtigere strålebehandlingsforløb, end behandlingen normalt vil kræve.
Link Telemedicin fra Vejle til Færøerne
Søvnapnø-eksperter på Vejle Sygehus stiller som noget nyt deres ekspertise til rådighed og hjælper kolleger på Færøerne.
Link Ny test giver mere sikker undersøgelse for urinvejsinfektion
En ny test på Sygehus Lillebælt giver et hurtigt og mere sikkert pejlemærke af, om en patient har en urinvejsinfektion.
Link 3000 patienter hjulpet videre mod et rygestop
Godt 3000 patienter på Sygehus Lillebælt har i løbet af ét år takket ja til et tilbud om – potentielt – at indlede et rygestop-forløb, der skal få dem til at droppe tobakken.
Link Konflikthåndtering hjælper både medarbejdere og patienter
Sygehus Lillebælt sætter fokus på forebyggelse af vold og trusler mod medarbejderne. Psykiatrien hjælper til ved at undervise i, hvordan man taler konflikter ned.
Link Kræftpatienter undgår unødvendige stik og ventetid
Et nyt tiltag på Vejle Sygehus betyder, at kræftpatienter undgår - potentielt - flere stik i armen, når droppet skal lægges før en kemobehandling.
Link Supercomputere skal hjælpe med at stille diagnosen lynhurtigt
I et nyt, stort projekt vil Sygehus Lillebælt ved hjælp af kunstig intelligens forsøge at få et hurtigere og mere præcist svar på, hvad en akutpatient fejler
Link Bekka vil spare patienterne for et besøg på sygehuset
Kirurg Bekka Christensens forskningsprojekt for hudkræft-patienter er med i konkurrencen ’Et Sundere Syddanmark’, hvor der dystes om to millioner kroner.
Link Ny legeplads får børn til at glemme smerterne
En nyrenoveret udendørs legeplads med tidsvarende udstyr åbner i dag på Børne- og Ungeafdelingen på Kolding Sygehus. Legepladsen skal fungere som et sundt, positivt afbræk for børn og pårørende.
Link Nyt afsnit giver pleje til døende patienter
Til november åbner et nyt afsnit på Vejle Sygehus med palliativ støtte til uhelbredeligt syge kræftpatienter, der kun har kort tid tilbage at leve i.
Link Sygehus Lillebælt vil have færre urinvejsinfektioner
En 12 ugers kampagne blandt medarbejderne skal nedsætte antallet af patienter der får blærebetændelse ved at have kateter i.
Link Patienterne skal med i beslutninger på alle regionens sygehuse
Sygehus Lillebælts Center for Fælles Beslutningstagning bliver regionalt og skal træne kolleger i at tage patienterne med i beslutninger om deres egen behandling.
Link Børn og unge bliver behandlet på samme afdeling
Alle patienter på 16 og 17 år får nu behandling på Børne- og Ungeafdelingen på Kolding Sygehus – og ikke som tidligere på afdelinger, hvor der især er voksne. Det er godt for de unge og for deres behandling.
Link Skyl, pust og blodprøver skal afløse stik i lungen
Forskere på Vejle Sygehus undersøger nye metoder, der kan spare patienterne for at få taget vævsprøver med nål ved mistanke om lungekræft.
Link Nyt p-hus taget i brug på Vejle Sygehus
Et nyt, moderne p-hus med i alt 408 parkeringspladser blev mandag taget i brug på Vejle Sygehus.
Link Maskinen sprayer rummet rent
En desinfektions-maskine, der sprayer desinficerende væske ud i lokalet, er det nyeste redskab for Sygehus Lillebælt i kampen mod smitsomme bakterier.
Link Personalet undgår løft og hjælper patienten
I tre år har personalet på intensivafdelingen på Kolding Sygehus brugt en særlig skånsom metode, når de skal flytte en patient. To sygeplejersker fra afdelingen er nu trænere i metoden, som de skal undervise kollegaer i.
Link En samtale om medicin med stor virkning
På Organkirurgisk Afdeling på Kolding Sygehus får patienter inden udskrivelsen besøg af en farmakonom, der grundigt fortæller om virkningen og bivirkningerne af den medicin, som patienten skal tage.
Link Flere nyrepatienter skal slippe for sygehusbesøg
Fremover skal flere nyrepatienter selv kunne rense blodet derhjemme, så de slipper for at skulle i dialyse på sygehuset flere gange om ugen.
Link Når brystvorten lukker et kapitel
Stadig flere kvinder får afsluttet deres brystkræftforløb på Vejle Sygehus ved at få tatoveret en brystvorte på deres nye bryst.
Link En ganske særlig tatovering
Marie fik konstateret brystkræft som 31-årig, da hun ventede sit tredje barn. Et nyt bryst og tatovering af brystvorten er med til at sætte punktum for nogle hårde år.
Link Diabetikere får akut hjælp, når de har behov for det
Diabetikere har taget godt imod tilbuddet om at få hjælp på Vejle Sygehus til pludseligt opståede problemer med for eksempel blodsukker-apparatet eller insulin-niveauet.
Link Et opkald sparer tid og besvær for patienterne
Patienter, der tidligere skulle på sygehuset for at få svar på scanning, får nu svaret over telefonen.
Link Mindfulness på hjerteafdeling skaber endnu mere overskud
På afdelingen for Hjertesygdomme på Vejle Sygehus har flere medarbejdere været på et kursus i mindfulness, som de nu bruger i dagligdagen. Det har givet dem en større ro og arbejdsglæde – til gavn for patienterne.
Link To timer i fællesskab gør en stor forskel
Som noget nyt mødes læger fra Sygehus Lillebælt med praktiserende læger fra Fredericia Sundhedshus for i fællesskab at drøfte – og hjælpe – patienter, der lider af mange forskellige sygdomme.
Link Sammen om de demente
På den nyligt åbnede Demensklinik Lillebælt fletter forskellige demensspecialister deres kompetencer sammen til fordel for patienterne.
Link 18 stik til et normalt liv
På Rygcenter Syddanmark i Middelfart fik Camilla Egsvang en ny behandling, der skal mindske smerterne i hendes lænd.
Link Ny behandling letter ryggen for smerter
Siden januar har Rygcenter Syddanmark i Middelfart med en ny behandling hjulpet patienter af med de kroniske rygsmerter, der har plaget dem i årevis.
Link Kom på sygehuset efter arbejdstid
Vejle Sygehus er populært blandt knæ- og hoftepatienter, og nu har afdelingen udvidet åbningstiderne for at tage patienterne hurtigere ind.
Link Sygehuspersonale sorterer affald for miljøets skyld
På Vejle Sygehus sorterer personalet på flere afsnit affald af plast – til gavn for miljøet.
Link Effektiv indsats mod lidelse der er svær at spotte
En ny, stor indsats har gjort, at færre patienter på afdelingen for Hjertesygdomme på Vejle Sygehus bliver ramt af spontan forvirring, uro og vrangforestillinger – kendt som delir.
Link Kan et foto spare et besøg på sygehuset?
Er det muligt at undersøge og behandle hudkræft på én dag i stedet for to? Det ønsker læge Sofie Hody at forske i, og hun er Sygehus Lillebælts finalist i konkurrencen, hvor borgerne bestemmer, hvem der vinder forsker-kroner.
Link Ny CT-scanner til hjertepatienter i Kolding
Som noget nyt kan sygehuset i Kolding nu også foretage CT-scanninger af hjertet. Den nye, højtudviklede hjertescanner er den kun anden af sin art i hele Danmark.
Link Unge kan få anonym vejledning om sex og prævention
I et nyt eftermiddagstilbud kan unge i Fredericia få råd og vejledning om sex, køn og prævention.
Link Tre timers parkering i Vejle
Hver dag kommer mange patienter for sent til deres aftaler på sygehuset i Vejle, fordi de ikke kan finde en parkeringsplads. Derfor bliver der nu indført samme parkeringssystem som i Kolding.
Link Hjem til et forandret liv
Meget var anderledes, da Bjarne Nielsen vendte tilbage til hjemmet, efter at han havde fået amputeret sit ene ben på Kolding Sygehus.
Link En tryg første tid på ét ben
Patienter, der har fået amputeret et ben, skal have en tryggere og mere smidig overgang fra sygehuset – og til eget hjem.
Link 60 år og nyuddannet portør
Winnie Andersen elsker sit job på Rygcenter Syddanmark – og alderen er bare en fordel.
Link En støtte til samtalen når ordene svigter
Patienter på Kolding Sygehus, der har fået skadet hjernens talecenter, får fremover en ekstra støtte til at kunne føre en samtale
Link Frede får hjælp til at fortælle, hvad han tænker
Symboler, plancher og nedskrevne ord gør en verden til forskel for social- og sundhedsassistent Bente Blauenfeldt Sørensen og de afasiramte patienter, hun kommunikerer med på Kolding Sygehus.
Link Nyt medicinsk daghospital til patienter på Vejle Sygehus
Medicinsk Daghospital i Vejle er flyttet i nye, større rammer til stor gavn for de patienter, der kan få behandling i løbet af dagen, men tage hjem og sove i egen seng om aftenen.
Link Flere end 1000 patienter vil kvitte smøgerne
Sygehus Lillebælt har de seneste måneder haft stor succes med at sende patienter videre til et potentielt rygestopforløb.
Link Hjertehjælp til kræftpatienter sikrer et bedre liv
På Vejle Sygehus kan kræftpatienter få akut hjælp på en særlig klinik, hvis behandlingen af kræften skader hjertet.
Link Da kræften kom, fik Karin hjælp til hjertet
Karin Hyllested Pedersen fik hjælp på onko-kardiologisk klinik på Vejle Sygehus, så hun kunne fortsætte kræftbehandlingen uden, at hjertet samtidig tog skade.
Link Nyhedsarkiv
Nyheder fra Sygehus Lillebælt fra 2015-2018

Siden er sidst opdateret 20-08-2018.
Kontakt: Anna-Esther Nielsen - OUHSygehus Lillebælt | Telefon 76 36 20 00 | Send sikker e-mail til Sygehus Lillebælt